Testpakking (29.01.15)

30. januar 2015 at 20:11

Første testpakking er gjennomført. Målet er å se det som skal pakkes i praksis i sekken samt at vekt er essensielt å vite.

Listen er som følger, dette er det som skal sjekkes inn som bagasje:

PakkelisteI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Håndbagasje kommer i tillegg men regner med å begrense den til 5 kg.

Jeg var i utgangspunktet litt optimistisk for prøve å komme ned under 15 kg.
Denne testpakkingen viser at jeg nok heller bør sikte på og ikke overstige 12 kg!

Friår og planer

23. januar 2015 at 20:53

Planene har vært mest i tankene til nå, men jeg skal prøve å lette litt på sløret. Jeg planlegger å bruke noe av tiden på å reise. Turen går til Sør-Øst Asia. Jeg begynner i Thailand og starter med nyttårsfeiring 13. april som feires med en vannfestival (Songkran). Den varer i 3 dager. I Thailand blir det nok først kyst og strandliv, men jeg planlegger også å besøke regionen i nordvest med Thailands nest største by Chiang Mai. Regionen er også rik på både kultur, fjell og mat.

Øvrige land i regionen som er av interesse er Laos, Kambodsja og Vietnam. Været og årstiden styrer reiseruten, spesielt regntiden/monsunen kan bringe både vind og regn med seg. Så reiseruten blir av den grunn litt relativ. Må heller ikke glemme at det er muligheter i sør, Malaysia, Singapore og Indonesia.

Ellers så har regionen lavt kostnadsnivå slik at man kan «strekke» pengene, det er trygt og det er gode kommunikasjonsmuligheter både via buss, tog eller fly.

 

Billetten er bestilt

7. januar 2015 at 20:07

Da er billetten bestilt! Måtte utnytte Norwegians nyttårssalg 🙂 Juhuuu…
Billett

 

 

 

Reisesekk

1. januar 2015 at 12:21

Ny reisesekk ble innkjøpt i oktober 2014. Valget falt på Osprey Waypoint 80. Selve sekken består av en hovedsekk på 60 liter samt en dagstursekk på 20 liter. Dagstursekken kan festes til hovedsekken med glidelås og stropper, slik at man kun bærer en enhet. Praktisk når man skal forflytte seg, samt at dagstursekken kan hektes av og være med inn på fly/buss som håndbagasje.

Hovedsekken åpnes liggende som en bag, slik at man slipper å grave seg ned i sekken fra toppen av. Det er kun en inngang til hovedrommet som også er låsbart. Videre er det mulig å skjule bæresystemet vha. et trekk slik at bæreremmer ikke blir skadet ved f.eks. innsjekking som bagasje.

Osprey Waypoint 80

Osprey Waypoint 80

Bæresystemet kan skjules

Bæresystemet kan skjules

 

Vaksiner

1. januar 2015 at 11:58

Vaksinasjonsprogrammet ble første steg i planleggingen. Dette ble satt opp i august 2014 siden noen vaksiner må tas over så lang tid som 6 måneder. De første sprøytene ble satt i august og september på vaksinen Engerix-B og er mot Hepatitt-B. Andre vaskiner som er planlagt er mot Polio, Tyfoid, Japansk Encefalitt samt Malariatabeletter.