Nha Trang – badebyen

11. september 2015 at 12:00

Nha Trang er Vietnams badeby. Stranda er lang og har flott sand. Byen ligger sør i Vietnam ved Sør-Kina Havet. Dette er en turistby og store hoteller er under bygging. Det er mange gode restauranter i byen, og i alle fall et par mikrobryggerier. Uansett er det vakkert i Nha Trang, byen er omkranset av høye fjell og stranda er finkornet og vannet er klart.

Like ved Nha Trang ligger Hon Tre Island med Vinpearl Land, som er en stor fornøyelsespark. Der er det akvarium, badeland, handlegate, restauranter, karuseller, berg-og-dalbane osv. Alpine Coaster var nok den morsomste. Utforkjøring på skinner. Vi blir tauet opp fjellet. Kjøretøyet er en bil på skinner, med brems. Farten sørger tyngdekraften for. Det er bare å hive seg utfor og kjøre det remmer og tøy kan holde…! Nok å være med på av aktiviteter med andre ord.

Turen over til øya er også en opplevelse. Verdens lengste taubane over sjø på 3.320 meter går fra fastlandet og over til fornøyelsesparken. Det er en luftig overfart for høyeste punkt er 60 meter over havet.

Det ble ikke det lange besøket på meg i Nha Trang, men jeg fikk med meg litt av atmosfæren – og Vinpearl.

Strandpromenaden

Strandpromenaden

Nha Trang sett fra gondolbanen

Nha Trang sett fra gondolbanen

Nha Trang

Nha Trang

Vinpearl Land

Vinpearl Land

Akvariet

Akvariet

Alpine Coaster

Alpine Coaster

Berg- og dalbane

Berg- og dalbane