Dalat – velkommen til Alpene

15. september 2015 at 12:50

Velkommen til Alpebyen Dalat! Dalat ligger i fjellene nesten 1.500 meter over havet. Dette er en by som man til forveksling kan tro ligger i Alpene. En vakker innsjø ligger ved kanten av byen, som kryper videre oppover i terrenget. Bygningene og i mange tilfeller fargevalg minner om det man kan finne i Europa. Gater og trapper snor seg oppover i de trange gatene mellom husene. Det eneste som kan avsløre at byen ikke ligger i Alpene er de skogkledde fjelltoppene som omkranser den.

På grunn av høyden er klimaet kjøligere enn lengre nede. Det gir gunstige forhold for dyrking av grønnsaker. Dalen på vei til byen er fylt av åkre og drivhus. Noen av spesialitetene i Dalat er kaffe, te og vin. Det er flere kaffebrennerier i byen, og disse lager en deilig lukt i gatene når de brenner og maler kaffe.

Det lages også rødvin og hvitvin i Dalat, basert på mange av de samme druetypene som brukes i Europa. Vin fra Vietnam kom som en overraskelse på meg. Rødvinen er forbausende lik den vi vanligvis kjenner hjemmefra, kanskje en anelse mer karamellaktig smak ut fra min gane. Hvitvinen er fruktig, denne også kanskje litt mer søtlig på smak men ganske lik Riesling-vinene fra Tyskland.

Det ble også et kort besøk i Dalat, men nok tid til å trekke inn frisk fjelluft, spise god mat og drikke lokal vin. Legg merke til et par ting på bildene. Det ene er hvor godt påkledt folk er, siden det er såpass kjøligere oppe i høyden. Det andre er «spindelvevet» av telefonledninger i gatene. Umulig å få tatt et godt bilde uten at disse kom i veien. Nå er organiseringen av telefonledninger her nede et kapittel for seg, men jeg synes det var ekstra ille her.

Eiffeltårn-inspirert radiomast

Eiffeltårn-inspirert radiomast

Byen ved vannet

Byen ved vannet

Markedet

Markedet

Markedet

Markedet