Ho Chi Minh City – også kjent som Saigon

27. september 2015 at 15:00

Siste stopp i Vietnam, Ho Chi Minh City. Oppkalt etter Vietnams store leder. Tidligere het byen Saigon, eller Saigon-Cholon. Man kuttet bort Cholon i 1956, men Saigon henger fremdeles igjen mange steder. Busser til Ho Chi Minh City er merket med Saigon, eller som det skrives på vietnamesisk; Sai Gon.

Byen er en storby. Den er inndelt i 14 distrikter, hvor distrikt 1 er turistområdet. Byen er en miks av gammelt og nytt. Høyhus og gamle bygninger side om side. Parkene er velstelte og pene. Trafikken er overveldende, som i Hanoi er det mopedene som rår her. I hopetall. De er over alt. Som jeg har skrevet tidligere om, så er trafikken ganske støyende her. Det fløytes og fløytes hele tiden.

Jeg dro innom presidentpalasset. En spesiell opplevelse. Palasset er tegnet på 60-tallet, og når man kommer inn i det er det som å dra tilbake i tid. Gangene er store og luftige. Rommene i palasset står også klar til bruk. Bordene er dekket til mottakelse. Legg spesielt merke til forhandlings rommet, det ovale bordet med mikrofoner. Dette rommet er grønt, og ikke rødt som er den fargen man forbinder med kommunismen. Det er fordi at grønt er kjent som en beroligende farge, og rommet er designet for å gi forhandlerne de beste betingelsene for å oppnå enighet.

Krigsmuseet var også en sterk opplevelse. Det forteller ganske så usminket og usensurert om det som skjedde under Vietnam-krigen. Spesielt seksjonen om Agent Orange var sterkt etter som det ennå har store virkninger så lenge etter at krigen sluttet.

Ho Chi Minh City ble mitt siste stopp i Vietnam. Jeg merker at jeg er ordentlig lei av å ta hensyn til mopeder overalt. Ikke bare i gatene men også på fortauet, ute, inne, med kjøreretningen, mot kjøreretningen, absolutt OVERALT!

Slitsomt i lengden!

 

Det høyeste bygget i Ho Chi Minh City

Det høyeste bygget i Ho Chi Minh City

Gamle Saigon

Gamle Saigon

Saigon River

Saigon River

Operahuset

Operahuset

Saigon Notre Dame Cathedral

Saigon Notre Dame Cathedral

Hovedpostkontoret

Hovedpostkontoret

Mopeder i hopetall

Mopeder i hopetall

Presidentpalasset

Presidentpalasset

Forhandlingsrommet

Forhandlingsrommet

Fra krigsmuseet

Fra krigsmuseet