Maokong – høyt og luftig i Taipei

15. november 2015 at 04:47

Maokong er en bydel i utkanten av Taipei. Herfra kan man ta gondolbanen opp til Maokong Station på 300 moh. og få en fantastisk utsikt over byen. Det er også mange restauranter, te-hus og muligheter for fotturer fra toppen.

Banen er drøye 4000 meter lang og har 4 stasjoner, inkludert start og endestasjonen. Selve turen opp tar 25 minutter og man blir fraktet over tretoppene, opp åskammer og ned dalsøkk. Det er flott og sitte i gondolen og høre på fuglekvitter og gresshopper som spiller nede i jungelen. Jeg dro opp om ettermiddagen og var på toppen til mørkets frembrudd. Fint å se Taipei glitre av lys i mørket, og turen tilbake i mørket med gondolbanen var spesiell.

Over jungelen...

Over jungelen…

Taipei 101 skimtes i det fjerne...

Taipei 101 skimtes i det fjerne…

Langs åssider...

Langs åssider…

...og ned dalsøkk...

…og ned dalsøkk…

Maokong Stasjon, 300 moh.

Maokong Stasjon, 300 moh.

Utsikt fra toppen

Utsikt fra toppen

Mørket faller på...

Mørket faller på…

Taipei by night

Taipei by night

Tags: