Varme kilder i Beitou – og ut mot havet i Tamsui

18. november 2015 at 06:10

Beitou er en geotermisk bydel i Taipei. Den har mange varme kilder og plenty med hoteller som tilbyr varme bad og spa. Bydelen ligger i et dalføre og det ligger en lett eim av svovel i luften. Vannet som kommer fra jordens indre holder i mange tilfeller opp mot kokepunktet. Før var det en populært å dra på picnic til de varme kildene og koke egg i de! Etter en del ulykker med skålding så ble dette forbudt av myndighetene for noen tiår siden.

Beitou har også et kommunalt bad med varme kilder. Jeg måtte selvfølgelig ta turen innom og prøve dette. Naturlig nok var det fotografering forbudt, men jeg har «lånt» et bilde fra han Google… Badet har 4 varme bassenger, vannet holder 40-42 grader når det kommer inn fra kilden. Deretter renner det fra basseng til basseng og kjøles gradvis ned. Bassengene er ganske grunne, rundt 40-50 cm. vil jeg tippe. Man sitter på bunnen med vannet opp til halsen.

Jeg startet nederst og arbeidet meg oppover. Det ble stadig varmere, men jeg måtte gi meg over for det aller varmeste bassenget. Det sved rundt anklene når jeg gikk oppi. Etter at man er ferdig med de varme badene, er det på tide med nedkjøling. Det er to «kalde» basseng hvor man kan kjøle seg ned. Deilig når man etter hvert greide å komme seg ned i det kalde vannet. Og kaldt er også relativt!

En flott opplevelse i Beitou.

Etter Beitou fortsatte jeg turen nordover i Taiwan og dro til den lille kystbyen Tamsui. Denne ligger nesten helt på nordspissen av øya. Dette er en veldig gammel bydel og ble grunnlagt av spanjolene i 1629! Gamlebyen i Tamsui omgjøres til gågater med marked i helgene. Jeg besøkte byen under Mid-Autumn Festival og det var nok adskillig mer besøkende da enn det normalt er, men en utrolig flott atmosfære. Enkelte plasser var det nesten karnevalstemning, barn som leker, spillarkader, uendelig mye mat og den lengste softisen jeg har sett. Uten at jeg greide å ta bilde av den! Noen andre bilder ble det dog…

Varm kilde i Beitou

Varm kilde i Beitou

Dette er en naturlig kilde og vannet holder 90 grader når det kommer til overflaten

Dette er en naturlig kilde og vannet holder 90 grader når det kommer til overflaten

Det kommunale badet i Beitou (Bildet lånt fra Google)

Det kommunale badet i Beitou (Bildet lånt fra Google) De kalde bassengene i forgrunnen

Gamlebyen i Tamsui

Gamlebyen i Tamsui

Gatebilde Tamsui

Gatebilde Tamsui

Mat overalt

Mat overalt

Elven heter Tamsui

Elven heter Tamsui

Havet skimtes i det fjerne

Havet skimtes i det fjerne

Elvepromenaden med havet i bakgrunnen til venstre

Elvepromenaden med havet i bakgrunnen til venstre

Tags: