Phuket Town – perlen i skyggen av ferieparadisene

25. desember 2015 at 10:51

Etter å ha «rømt» fra det som jeg vil betegne som «den verste plassen i Thailand» tok jeg et stopp i Phuket by. Det ble en kjempeoverraskelse.

Og jeg rømte fra Patong, den mest turistifiserte og overprisede plassen jeg noen gang har vært på. Stort sett alt var dyrt, dyrt og dyrt. Nesten ingen var interessert i å prute noe særlig, så da valgte jeg å pakke sekken og sette meg på bussen inn til Phuket by.

Phuket by er provinshovedstad og faktisk en av de eldste byene i Thailand. Byen har over 75.000 innbyggere og ligger litt i skyggen av ferieparadiset på vestkysten av øya. Selve byen er ikke noe spesiell, men gamlebyen i Phuket by var veldig sjarmerende. Gamle velholdte bygninger, nye bygninger i gammel stil, gode restauranter og koselige barer. En veldig avslappet atmosfære på kveldstid hvor også mange av husene i gamlebyen ble lyssatt. En stor kontrast til feriestedene de fleste drar til, og også kanskje en litt utypisk thailandsk by. Her blir det en del husbilder…

Fargerikt...

Fargerikt…

By night

By night

Belyst fasade (1/4)

Belyst fasade (1/4)

(2/4)

(2/4)

(3/4)

(3/4)

(4/4)

(4/4)