Vakre Railay med klippene

28. desember 2015 at 05:59

Railay Beach ligger i Krabi sør for Phuket. Det er vakkert her, skikkelig idyllisk. Høye kalksteinsklipper som omkranser den hvite stranden. Railay er også et mekka for fjellklatrere. Hundrevis av løyper går opp de ulike klippene og trekker klatreinteresserte fra hele verden.

Railay Beach er todelt, stranden går ut mot en halvøy og er delt i Øst og Vest. Sistnevnte er den vakreste og hvor de fleste bildene er fra. Stranda i Øst er egentlig ikke noen ordentlig strand, men mest mangroveskog. Det tar bare noen få minutter å gå mellom strendene og det ligger restauranter og barer nesten hele veien. Kan tenke meg det er stemningsfullt her om kveldene etter som det ikke er veiforbindelse hit.

Som kanskje mange andre steder har Railay en utfordring. Populariteten. Turistene strømmer til. Long Tail-båtene går i skytteltrafikk etter som stranda er veiløs. Motoren på disse båtene har lite eller ingen støydemping og ekkoet høres godt i fjellene og tar bort litt av sjarmen og idyllen her. Det er litt trist, men plassen er uansett vakker.

Railay Beach

Railay Beach

En av de populære klatrevegger på Railay

En av de populære klatreveggene på Railay

Bob er fremdeles populær i Thailand

Bob er fremdeles populær i Thailand

Mangroveskog

Mangroveskog (Railay Øst)

Klatrekurs for nybegynnere...

Klatrekurs for nybegynnere… (ser du klatrerne?)

Høyt henger de...

Høyt henger de…

Sailfish Monument på nabostranda Ao Nang

Sailfish Monument på nabostranda Ao Nang