Malakka – den gamle handelsbyen

3. februar 2016 at 15:13

Malakka eller Melaka er opprinnelig en gammel fiskerlandsby ved Malakkastredet. Kineserne gjorde byen om til stasjon for krydderhandel, da særlig pepper, og var nærmest en kinesisk handelskoloni frem til 1400-tallet. Deretter har byen vært under malaysisk, portugisisk, britisk og nederlandsk kontroll. Byen har også vært under japansk okkupasjon, og gikk inn i den Malaysiske Unionen i 1946.

I dag er byen kanskje Malaysias største turistattraksjon og i 2008 ble den satt på UNESCOS verdensarvliste. Gamlebyen eller Chinatown er full av gamle hus, smale gater og markeder. Museene er tallrike og ligger på rekke og rad. Elvepromenaden er vakker med restauranter og kafeer liggende helt ved vannet, og med elvecruise båtene sigende forbi. Elvecruise i mørket er en fargerik opplevelse med alle lysene som speiles i vannet. Det samme å sitte på kaikanten og nyte et glass om kvelden, vakkert og behagelig. Trishaws, sykkeltaxier, er utstyrt med lyd og lys og et fargerikt syn i bybildet om kvelden.

Som så mange andre plasser i Malaysia, er Malakka også en kulinarisk by. Det finnes mange gode restauranter og gatemat overalt. Utvalget er stort og variert, det samme er smakene. La det være en advarsel om at det kommer noen matbilder etter hvert…

Fargerik husvegg

Fargerik husvegg

Famosa fort

A Famosa fort

Replika av en gammel seilskute

Replika av en gammel seilskute

Chinatown

Chinatown

Fra Chinatown

Fra Chinatown

Elvepromenaden

Elvepromenaden

Hard Rock Cafe ligger ved elva

Hard Rock Cafe ligger ved elva

Litt snacks ved elva, potet på en pinne...

Litt snacks ved elva, potet på en pinne…

Malakka by night

Malakka by night

Trishaw, fargerike om kvelden

Trishaw, fargerike om kvelden

Svineruller med femkrydder

Svineruller med femkrydder

Fisk med spicy tamarindsaus

Fisk med spicy tamarindsaus

'Melaka Elvis', frokost ikke dessert...

‘Melaka Elvis’, frokost ikke dessert…