Båttur på Irrawaddy-elva

22. mars 2016 at 19:46

Irrawaddy eller Ayeyarwaddy som den nå kalles er Myanmars lengste elv med en lengde på drøye 2000 kilometer. Elva starter i de tibetanske fjellene i Kina, nord for Myanmar. Fra gammelt av ble elva betegnet som «veien til Mandalay», før både veier og jernbane ble realisert.

Elva flyter fra Mandalay og vestover mot Bagan, som er Myanmars største og fremste turistattraksjon med over 3000 gamle templer. Jeg tok båten fra Mandalay til Bagan, en tur som tar rundt 10 timer. Nok til å få med seg både soloppgang og solnedgang fra båtdekket. Landskapet er litt variert etter avgang fra Mandalay, templer og pagodaer ligger spredt i åssidene. Etter hvert så flater landskapet helt ut slik at det er nesten som å være ute på åpent hav. Det er den tørre årstiden nå og vannivået er lavt og store sandbanker ligger blottet langs elvebredden. Båttrafikken er stor på denne ferdselsåren, vi møter uttallige lastebåter og passasjerbåter på turen.

Soloppgang over Irrawaddy, Mandalay

Soloppgang over Irrawaddy, Mandalay

Båten klar for avgang

Båten klar for avgang

Båter på Irrawaddy

Båter på Irrawaddy

Templer og pagodaer...

Templer og pagodaer…

...ligger spredt rundt omkring...

…ligger spredt rundt omkring…

...i åssidene

…i åssidene

Lastebåt på elva

Lastebåt på elva

Klart for første brupassering

Klart for første brupassering

Landskapet flater ut

Landskapet flater ut

Store sandbanker ligger tørrlagte

Store sandbanker ligger tørrlagte

Passasjerbåt passerer oss...

Passasjerbåt passerer oss…

...og en til

…og en til

Lokal passasjerbåt

Lokal passasjerbåt

Selfie på Irrawaddy

Selfie på Irrawaddy

Tomt på soldekket i varmen

Tomt på soldekket i varmen

Vi nærmer oss Bagan...

Vi nærmer oss Bagan…

...og solnedgang over Irrawaddy

…og solnedgang over Irrawaddy

Tags: