Luftballonger over Bagan

30. mars 2016 at 14:29

Bagan er som tidligere nevnt helt flatt. En populær måte for turister å se området på er med varmluftsballong. Disse starter om morgenen, ved soloppgang, og før heten slår til. Denne morgenen var det 17 varmluftsballonger som tok av og drev innover templene på sletten.

Jeg har tatt turen til stupaen Buledi for å få med meg soloppgangen. Det er helt mørkt når jeg kommer frem og noen av de nærliggende templene er lyssatt. Ballongene tar av noen kilometer lengre øst og driver med vinden innover sletten. Det er ganske spektakulært å se disse kjempene reise seg over skogen og stige til værs. Vi som har funnet veien til Buledi denne morgenen er heldige, ballongene driver «rett over» hodene våre. Det er en stille ferd, bare avbrutt av brølet når gassbrenneren tennes for å justere høyden.

Utsikten må være ganske så spektakulær fra kurven under ballongen og det må være en flott måte å oppleve Bagan på. Dessverre ble det litt dyrt for en ballongtur, så det får bli en annen gang for mitt vedkommende. Det er absolutt noe å vurdere dersom du skal til Bagan. Noen fine bilder ble det i alle fall, selv om soloppgangen ikke var den mest strålende denne morgenen.

En ballong passerer, legg merke til flammen fra gassbrenneren

En ballong passerer, legg merke til flammen fra gassbrenneren

Før soloppgang

Før soloppgang

De første ballongene løfter seg over skogen

De første ballongene løfter seg over skogen

Et lite glimt av solen denne morgenen

Et lite glimt av solen denne morgenen, Bagan viewing tower i bakgrunnen

Et lite glimt av solen...

Et lite glimt av solen…

Til værs stiger den...

Til værs stiger den…

...gassflammen lyser opp

…gassflammen lyser opp

Tags: