El Chorro og Caminito del Rey – Luftig i Andalucia

12. januar 2018 at 22:31

El Chorro høres mest ut som en matrett eller en spaghettiwestern. Men det er så mye mer spennende enn som så. El Chorro og Caminito del Rey ligger i Andalucia fjellene på solkysten sør i Spania. Caminito del Rey betyr «Kongens lille sti» og El Churro kan oversettes med «Strålen/spruten» etter vannkraftverket som ble anlagt der. 

Jeg kjører innover den vakre dalen med en liten innsjø og åkre langs siden. Det er grønt og vakkert selv om det er vinter og januar på disse traktene. Når jeg nærmer meg El Chorro forandres terrenget, dalen blir dypere, veien smalere, svingene krappere, skogen tettere og fjellet henger innimellom over veien. Plutselig åpner terrenget seg litt og avslører El Chorro, stupbratte fjellsider med en gangvei festet i loddrette fjellsider. På avstand kan dette ta pusten fra hvemsomhelst, for ikke å snakke om å gå selve turen. 

El Chorro var starten på Caminito del Rey og ble bygget i 1901-1905 for å frakte materialer til vannkraftverket med samme navn. Turen regnes i dag som et av Spanias underverker og hadde en gang kallenavnet «verdens farligste sti» etter en del dødsfall før stien ble renovert og gjenåpnet i 2015. Spektakulært, luftig og enestående er nok ord som kan brukes om El Chorro og Caminito del Rey. 

Nå hadde jeg dessverre ikke tid og anledning til å ta turen denne gangen, men er jeg i området en annen gang så skal dette settes på planen, det er sikkert og visst. Solkysten byr på mye mer enn strand, billige drinker og Paella i mange utgaver… 

Her er en ekstern lenke til en side som inneholder mer bilder og informasjon om El Chorro og Caminito del Rey: Link til Caminito del Rey

Noen bilder ble det, spektakulært eller ikke, vakkert er det nå i alle fall.