Ronda – på hver side av kløften

13. januar 2018 at 18:50

Ronda ligger på en høyfjellslette 750 moh. i Andalucia-fjellene. Byen ligger spektakulært til etter som den deles i to av en 120 meter dyp kløft, kalt El Tajo («hugget»). Det er 3 broer over kløften, den mest imponerende er Puente Nuevo som ble bygget i 1793. Kløften deler også den gamle bydelen fra den nye. 

Å kjøre til Ronda er en vakker, men ikke spesielt krevende biltur. Det er på en måte ikke så mye som røper beliggenheten til byen fra bilvinduet. Når man så går ut av bilen og ser husene som klamrer seg til klippekanten samt juvet som ligger under, så skal det lite til for å miste pusten. Regelrett storslått og imponerende. Og ikke minst luftig. 

Turistene flokker seg på broen for å ta bilder. Utsikten er slående og det er også mulig å gå ned i bunnen av kløften. Bergveggene er loddrette og det er nesten litt mørkt i bunnen hvor elva renner. Flokker med fugler kvitrer ivrig og flyr mellom bergveggene. 

Sjekk ut bildene fra vakre Ronda. 

Puente Nuevo

Puente Nuevo, motsatt side

El Tajo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fra gamlebyen