Lake Naivasha – den lille nasjonalparken

24. desember 2018 at 08:29

Lake Naivasha er en liten nasjonalpark i Riftdalen og med et variert dyre- og fugleliv. Innsjøen ligger på over 1800 moh. og er en ferskvannssjø. I motsetning til f. eks. Masai Mara så er denne lett tilgjengelig ved hovedveien som går vestover fra Nairobi.

Innsjøen har ei privat eid øy som er et fristed for en del ville dyr, bl. annet den utrydningstruede rothschildsjiraffen. Det er ingen rovdyr på øya og det er mulig å ferdes til fots der, selvfølgelig mot et gebyr.

Fuglelivet er spesielt variert i denne nasjonalparken. Turen her foregår med båt og vi kommer tett innpå fuglene. Vi ser noen fiskeørner sittende i toppen av et tre. Guiden kaster ut en fisk, og begge kommer susende ned etter den. Det går rasende fort men jaggu greide jeg ikke å få et bilde av den med fisken i klørne!

Ved den tidligere omtalte øya kommer vi også tett innpå dyrelivet. Sjiraffer og impalaer beiter helt nede ved vannkanten, lengre inne på øya ser vi både sebra og antiloper. Flodhester ligger i vannet, bare hodet vises. De pruster og blåser før de dukker og kommer opp igjen. Noen har lagt seg på land for å hvile. Og aper. De er over alt.

En flott opplevelse i en liten men innholdsrik nasjonalpark.

Skarv
Gjengen på tur, fra Kazakhstan, Skottland og Kina. Og Norge da…
Flodhestene ligger i vannskorpa…
…mens andre ligger bedagelig på land
Spesielt fuglelivet er rikt i Lake Naivasha
Skarv er det mye av…
…høyt og lavt
Ørn av en eller annen type med fisk i klørne
Impala

Sebra og lengre bak, antiloper
Aper finnes over alt i hele Kenya
Tags: