Chiang Mai

22. mai 2015 at 13:20

Chiang Mai er regionhovedstad og ligger nordvest i Thailand. Provinsen grenser mot Myanmar i vest og nord samt mot Laos i nord og øst.

Provinsen har mange minoriteter, bl.a Karen-folket opprinnelig fra Myanmar.

Byen er veldig gammel, man anslår at den ble grunnlagt rundt år 1296. Gamlebyen var omringet av en mur med vollgrav foran. Vollgraven er ennå intakt mens muren finnes stedvis, noen plasser restaurert og andre plasser slitt av tidens tann.

Chiang Mai er svært ulik Bangkok. Den ligner mer på en småby og tar man en tur gjennom litt mindre bakgater så er det riktig så fredelig, selv om man er midt i sentrum. Det er også mange skoler og universiteter her. Antallet templer i byen vet jeg ikke, men jeg kan si at det er mange…

Byen ligger også idyllisk til omringet av fjell på alle kanter. Thailands høyeste fjell, Doi Inthanon, ligger en times kjøretur sørvest for byen. Det er også flere nasjonalparker i provinsen.