Angkor Wat – det storslåtte

19. juli 2015 at 11:16

Dette er høydepunktet på turen så langt, å få oppleve oldtidsbyen Angkor. Det er flere templer rundt det mest kjente Angkor Wat. Mange av disse er i dårlig forfatning, og restaureringsarbeid pågår.

Angkor Wat er det første tempelet man kommer til, og hvor de fleste starter turen. Jeg ble plukket opp kl. 05 om morgenen for å få med meg soloppgangen. Kl. 05:30 passerte jeg inngangsporten, med håp om å komme meg opp i tårnet i Angkor Wat før soloppgang. Fra starten på vollgraven og inn til hovedtempelet er det nok i underkant av 1 kilometer til tempelet. Jeg måtte bare gå på innover for å rekke frem tidsnok.

Vel fremme ved trappa til tårnet, står det STENGT. Det er ikke så mange folk der tidlig, vi er 5 stykker. Vaktene sier at vi kan få gå opp i tårnet ved å betale 5 dollar. Jeg er ikke i tvil og blar opp. Det samme gjør de andre og vi slipper forbi sperringen. Greide det! Kom opp akkurat tidsnok til å se soloppgangen fra Angkor Wat. Det er magisk og fredelig, fuglene synger og jeg har hele tårnet nesten for meg selv.

Etter en stund kommer vakten og sier «golden tower» og vinker på meg. Jeg følger etter, han tar meg til en åpen plass midt inne i tempelet snur seg og peker opp og sier «golden tower». Jeg snur meg også og får se det. Hovedtårnet til Angkor Wat ligger badet i det røde lyset fra morgensolen. Det er en ordentlig WOW-opplevelse! Ubeskrivelig vakkert.

Det er vanskelig å beskrive Angkor Wat. Dimensjonene er store og detaljene mange. Mye har nok gått tapt i tidenes løp, men det som står igjen er imponerende. Sivilisasjonen som bygde det har brukt både tid og datidens ressurser for å lage dette. Imponerende. Kort sagt imponerende, ikke minst ved at Angkor Wat ikke er det eneste tempelet her.

Bildene er tatt over to dager med varierende skydekke og lysforhold.

Inngangen over vollgraven

Inngangen over vollgraven

Soloppgangen sett fra Angor Wat

Soloppgangen sett fra Angor Wat

Golden tower

Golden tower

En av gangene med relieffer

En av gangene med relieffer

Relieff

Relieff

Relieff

Relieff

Vollgraven rundt Angkor Wat

Vollgraven rundt Angkor Wat

UNESCOs merke

UNESCOs merke