Vaksiner og reiseforsikring koster…

10. april 2015 at 20:49

Har gjennomgått et vaksineprogram helt fra august 2014 og frem til april 2015. Har tatt de fleste vaksiner som er nødvendig for de områdene jeg skal til, uten at jeg skal spesifisere disse nærmere. Kostnaden for disse er på kr. 4.270,-. I tillegg kommer malariatabeletter.

Reiseforsikring valgte jeg hos World Nomads, et australsk selskap som har spesialsert seg på forsikring lengre reiser. Kostnaden på dette kom på 991 EURO, eller 8.772 NOK og varer i 12 måneder. Denne gjelder da hele verden UTENOM USA! Må være dyre sykehus som gjør det…

TOTALT kr. 13.042,- før jeg har satt meg på flyet! Sånn er det.

Sekken er pakket!

28. mars 2015 at 19:38

Da er sekken pakket og klar for avreise. Vekten endte på 11,5 kilo. Føler meg bekvem med innholdet og det jeg har behov for. Resten får jeg bare improvisere…pakket

Deling på sosiale media er tilgjengelig og nyhetsbrev

22. mars 2015 at 19:26

Knapper for deling på sosiale media er nå tilgjengelig i menyen, samt påmelding til nyhetsbrev. Ligger nede til høyre i sidemenyen.

Sosialemedia

Nyhetsbrev

Nytt kamera

22. mars 2015 at 18:44

Nytt kamera er anskaffet til turen. Valget falt på Olympus TG-3. Det spesielle med dette kameraet er at det er vanntett og støtsikkert. Siden det er vanntett så kan det brukes til snorkling og dykking. Trenger heller ikke være så redd for det hvis det regner. Størrelsen er hendig, som et vanlig pocketkamera. I tillegg har det Wifi og GPS. Wifi gjør at jeg kan styre kameraet fra nettbrett eller mobil via en app, samt kopiere bilder fra kameraet på denne måten. GPS’en kan tagge bilder med posisjon. Prisen kom på rundt 3.500 inkl. minnekort.

Olympus TG-3

Olympus TG-3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TG3-2

 

 

 

 

 

 

TG3-3

Leiligheta er leid ut!

19. februar 2015 at 20:26

Da har jeg fått leietakere til leiligheta. Annonse fem dager på finn.no gjorde susen 🙂

Nyhetsbrev og nyhetsvarsel

1. februar 2015 at 22:21

Det er mulig å melde seg på både nyhetsbrev og nyhetsvarsel på bloggen. Dette må gjøres i menyen til høyre under avsnittet Meta. Menyen ser slik ut:
Meta-meny

 

 

 

 

 

Benytt valget ‘Registrer’ for å opprette bruker og legge igjen e-postadresse. Husk å bekrefte e-postadresse etter registrering. Denne brukeren kan også benyttes til å legge inn kommentarer på bloggen. Ønsker du nyhetsvarsel kan du bruke valget ‘Innlegg RSS’ som da automatisk sender ut melding hver gang det er en endring på bloggen.

Testpakking (29.01.15)

30. januar 2015 at 20:11

Første testpakking er gjennomført. Målet er å se det som skal pakkes i praksis i sekken samt at vekt er essensielt å vite.

Listen er som følger, dette er det som skal sjekkes inn som bagasje:

PakkelisteI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Håndbagasje kommer i tillegg men regner med å begrense den til 5 kg.

Jeg var i utgangspunktet litt optimistisk for prøve å komme ned under 15 kg.
Denne testpakkingen viser at jeg nok heller bør sikte på og ikke overstige 12 kg!

Friår og planer

23. januar 2015 at 20:53

Planene har vært mest i tankene til nå, men jeg skal prøve å lette litt på sløret. Jeg planlegger å bruke noe av tiden på å reise. Turen går til Sør-Øst Asia. Jeg begynner i Thailand og starter med nyttårsfeiring 13. april som feires med en vannfestival (Songkran). Den varer i 3 dager. I Thailand blir det nok først kyst og strandliv, men jeg planlegger også å besøke regionen i nordvest med Thailands nest største by Chiang Mai. Regionen er også rik på både kultur, fjell og mat.

Øvrige land i regionen som er av interesse er Laos, Kambodsja og Vietnam. Været og årstiden styrer reiseruten, spesielt regntiden/monsunen kan bringe både vind og regn med seg. Så reiseruten blir av den grunn litt relativ. Må heller ikke glemme at det er muligheter i sør, Malaysia, Singapore og Indonesia.

Ellers så har regionen lavt kostnadsnivå slik at man kan «strekke» pengene, det er trygt og det er gode kommunikasjonsmuligheter både via buss, tog eller fly.

 

Billetten er bestilt

7. januar 2015 at 20:07

Da er billetten bestilt! Måtte utnytte Norwegians nyttårssalg 🙂 Juhuuu…
Billett

 

 

 

Reisesekk

1. januar 2015 at 12:21

Ny reisesekk ble innkjøpt i oktober 2014. Valget falt på Osprey Waypoint 80. Selve sekken består av en hovedsekk på 60 liter samt en dagstursekk på 20 liter. Dagstursekken kan festes til hovedsekken med glidelås og stropper, slik at man kun bærer en enhet. Praktisk når man skal forflytte seg, samt at dagstursekken kan hektes av og være med inn på fly/buss som håndbagasje.

Hovedsekken åpnes liggende som en bag, slik at man slipper å grave seg ned i sekken fra toppen av. Det er kun en inngang til hovedrommet som også er låsbart. Videre er det mulig å skjule bæresystemet vha. et trekk slik at bæreremmer ikke blir skadet ved f.eks. innsjekking som bagasje.

Osprey Waypoint 80

Osprey Waypoint 80

Bæresystemet kan skjules

Bæresystemet kan skjules