Doi Suthep

3. juni 2015 at 05:40

Doi Suthep er det fjellet som ligger nærmest Chiang Mai. Det sies at du ikke har vært i Chiang Mai dersom du ikke har vært oppe på Doi Suthep. Fjellet er 1676 moh. mens tempelet (jepp, nok et tempel) ligger på 1060 moh. Det er dit alle valfarter. Turen oppover gir en flott utsikt over dalbunnen med Chiang Mai.

Jeg praiet en taxi for å komme meg dit, egentlig en «rutebuss» som trafikkerer i Chiang Mai. Det er slik det fungerer. Det er en ombygget lastebil som ser ut som en kombinasjon av en brannbil og fangetransport!

På vei opp til tempelet går man Naga Serpent Staircase med over 300 trinn. Selve tempelet er nokså «ordinært» sett fra mitt ståsted. Men utsikten er flott.

Transport...

Transport…

Naga Serpent Staircase

Naga Serpent Staircase

Wat Phra That

Wat Phra That

Chiang Mai

Chiang Mai

Doi Suthep sett fra byen. Tempelet kan skimtes oppe i fjellsiden

Doi Suthep sett fra byen. Tempelet kan skimtes oppe i fjellsiden

Chiang Mai’s templer

1. juni 2015 at 18:59

Chiang Mai har et utrolig mange templer. Du passerer stort sett alltid ett eller flere templer bare på en liten spasertur hvor som helst i byen. Det skal være over 200 templer i byen som er over 700 år gammel.

Nå er jeg ikke så opptatt av templenes betydning, men jeg lar meg imponere av detaljene og utsmykkingen. Enkelte tempel har nok tusenvis eller mer med mosaikkfliser. Det er utrolig vakkert å gå forbi et tempel i måneskinn og se refleksjonene av lyset i mosaikken. Templene har også drager som beskyttelse mot onde ånder. Disse går igjen på alle templer så langt jeg kan huske å ha sett.