Kuala Lumpur – gammelt og nytt i storbyen

15. desember 2015 at 14:16

Kuala Lumpur er en by i rivende utvikling. Overalt er det høye gjerder og byggearbeid. Byen har 1,6 millioner innbyggere i bykjernen og 6,9 millioner i det som regnes som storbyen. Til tross for at det bor så mye folk der er selve bykjernen ganske så liten. I løpet av en halv time så kan man spasere over nesten hele den indre bykjernen. Utfordringen å ta seg frem er imidlertid mye folk i gatene, mye trafikk, byggearbeid, omkjøringer osv.

Når det gjelder kommunikasjonsmidler i byen, så må det vel sies at man har gjort en aldri så liten brøler. Det er nemlig tre forskjellige selskaper som har bygget ut disse. Det har resultert i at man har fått en Monorail (MRT), Light Rail Train (LRT) som er Skytrain/undergrunnsbane og til sist KTM Komuter. Disse selskapene har heller ikke helt samkjørte billettsystemer, slik at dersom du skal bytte linje så må du kjøpe ny billett! Heldigvis er MRT og LRT samkjørt dersom du kjøper elektronisk billettkort. I tillegg kan stasjonene være langt fra hverandre dersom du skal bytte fra den ene linjen til en annen. Jeg tror jeg gikk nærmere 500 meter for å bytte stasjon en gang…

Når det gjelder arkitektur så har Kuala Lumpur mye å by på, gammelt og nytt ligger side om side og går hånd i hånd. Og det er mye vakkert og spesielt i denne storbyen. Sjekk ut bildene fra Kuala Lumpur.

Brickfields

Brickfields

Ganesh elephant fountain, Brickfields

Ganesh elephant fountain, Brickfields

Ganesh elephant fountain

Ganesh elephant fountain

Petronas Towers speiler seg i et nabobygg

Petronas Towers speiler seg i et nabobygg

Bangunan Sultan Abdul Samad moskeen

Bangunan Sultan Abdul Samad moskeen

Textile museum, Merdeka Square

Textile museum, Merdeka Square

Petronas Towers mellom andre høyhus

Petronas Towers mellom andre høyhus

Kuala Lumpur by night, Menara KL og Petronas Towers i bakgrunnen

Kuala Lumpur by night, Menara KL og Petronas Towers i bakgrunnen