Broen over Kwai

23. april 2015 at 12:58

Broen er en del av Death Railway og benevnes også som Death Railway Bridge. Den er 300 meter lang og ble bygget av allierte krigsfanger under krigen. Den første versjonen av broen var bygget av tre og ble senere erstattet av en jernbro som ble bombet i 1945. Dagens bro er en gjenoppbygget utgave.

Broen ligger 2,5 kilometer nord for Kanchanaburi by. Spaserturen dit var ikke så lang men i 35-40 graders varme og stekende sol så var det en prøvelse, men det gikk bra til slutt. Det er egentlig en litt rar følelse å se broen for første gang, etter at jeg har lest andre reiseblogger og sett på bilder herfra. I tillegg så har jo filmen `Broen over Kwai` gjort denne verdenskjent.

Legg merke til at broen har to sett jernbaneskinner, bred og smalsporet. Tempelet som er avbildet er kinesisk, og ligger rett ved broen.

Oppdatert bilder 24.4.: Togpassering over broen.

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA