George Town – matbyen

11. januar 2016 at 12:50

Mat. Ja, det må man ha. I George Town er utvalget enormt siden byen er så multikulturell. Kinesisk, indisk, malayisk og thai. I tillegg så kommer det vestlig mat, bl.a. er McDonalds i byen. Prismessig er det billig, dyreste måltid var på en finere restaurant. Knappe 50 Ringgit, rundt 100 norske kroner. Vanligvis koster det under halvparten, kanskje en tredel, på en gaterestaurant. Kvalitet og smak er det ikke noe å utsette på.

George Town er «beryktet» for sin variasjon i utvalget av mat. Hat Yai i Thailand er litt av det samme, men i helt forskjellig skala. Turister kommer til Penang kun på grunn av utvalget i mat. Billig er det også, men Thailand er billig for malayene så mange drar dit og da spesielt til Hat Yai i det sørlige Thailand.

Jeg vet egentlig ikke hvor jeg skal begynne for utvalget er så stort. En kveld fant jeg en mathall som heter Red Garden Food Paradise. Det siste ordet er i hvertfall helt riktig. Det er et paradis. Jeg er sikker på at jeg kunne ha spist der hver dag i to måneder UTEN å spise samme rett to ganger. Utvalget var bare enormt. Dessverre så hadde jeg ikke med kamera da jeg besøkte denne plassen. Men jeg har tatt noen bilder ellers rundt om kring i byen, og neimen om jeg vet hva alt er… Det er mye lekkert og fargerikt så sjekk bildene og bedøm selv.

Utvalget i en gaterestaurant

Utvalget i en gaterestaurant (self service)

En form for barbecue hvor du betaler pr. stk. og koker maten selv

En form for barbecue hvor du betaler pr. stk. og koker maten selv

Gaterestaurant som dukker opp på kvelden

Gaterestaurant som dukker opp på kvelden

Indisk

Indisk

Chicken curry med ris og hvit gulrot...

Chicken curry med ris og hvit gulrot…

...og naan brød...

…og naan brød…

...fra tandoori ovnen på fortauet!

…fra tandoori ovnen på fortauet!

Lite kjøkken på gata

Nudler er populært

Utvalg i lokal drikke

Utvalg i lokal drikke

Fra en finere restaurant, et utvalg av malayiske spesialiteter

Fra en finere restaurant, et utvalg av malayiske spesialiteter…

...med påfølgende dessert

…med påfølgende dessert

Og til slutt en liten "kuriositet"

Og til slutt en liten «kuriositet»

Tags: