George Town – kunstbyen

14. januar 2016 at 17:03

George Town har en god del vakker gatekunst. Flere kunstnere har utsmykket byen, blant andre litauiske Ernest Zacharevic, thailandske Natthapon Muangkliang og malaysiske Louise Low og Tang Yeok Khang. De tre sistnevnte har laget kunstverket 101 Lost kittens, som ikke er 101 kunstverk men 13! Dessverre har noe av dette gått tapt som følge av hærverk noen år tilbake, men det meste er intakt.

Litauiske Ernest Zacharevic har kunstverker i blant annet George Town, Ipoh (kommer i et eget innlegg), Johor Bahru (Malaysia) og Singapore. Det imponerende med Ernest Zacharevic er at kunstneren er født i 1986 og blir bare 30 år i 2016, men har allerede blitt veldig populær i de årene han har holdt på. Det spennende med stilen hans er kombinasjonen av fysiske objekter og malerier, f.eks. ‘Boy on a bike’ som er en motorsykkel med maleri av en gutt på veggen. Et av hans siste verk heter faktisk Norwegian Bubble.

I tillegg er det 52 jernfigurer spredt omkring i byen. Disse forteller historien til bygget eller plassen de er på. Noen av disse har også en morsom og til tider ironisk undertone hvis man leser om bakgrunnen for de.

Det er noe morsomt og spennende å gå på «kunstjakt’ i byen. Man på stoppe opp og studere bygningene, se seg om både høyt og lavt. Kunstverket kan være lite eller dekke en hel husvegg. Eller det kan befinne seg bak en parkert bil eller noe annet på gaten. Så her gjelder det å være årvåken. Og med drøye 30+ og sola steikende i nakken kan det være en prøvelse på flere måter. Varmen er en ting, det andre er skyggen på bildene. Noen bilder måtte jeg ta tidlig på dagen, andre måtte tas om ettermiddagen for å få lyset riktig. Jeg har tatt en god del bilder her, noe av de overnevnte kunstnerne og ellers andre vakre gatebilder jeg tilfeldigvis snublet over. Og jeg har nok ikke fått med meg alle kunstverkene her. De som har tittel er av de nevnte kunstnerne.

Brother and sister

Brother and sister

Tilhører kunstverket 'brother and sister'

Tilhører kunstverket ‘brother and sister’

Boy on chair

Boy on chair

Grandma and grandson

Grandma and grandson

Kids on bicycle

Kids on bicycle

Magic

Magic

Boy on bike

Boy on a bike

Trishaw man

Trishaw man

Skippy

Skippy

Love me like your fortune cat

Love me like your fortune cat

Budget hotels

Budget Hotels

Jimmy Shoo

Jimmy Choo

Too Too Mee

Too Too Mee

Tilhører foregående bilde, toppen på kunstverket

Tilhører foregående bilde, toppen på kunstverket

Wrong tree

Wrong Tree

Wrong tree (toppen)

Wrong Tree (toppen)

Spy

Spy

Same taste same look

Same Taste Same Look

Iron Smith

Iron Smith

Too salty

Too Salty

Cheating husband

Cheating Husband

Narrowest Five Foot Way (1/5)

Narrowest Five Foot Way (1/5)

Narrowest Five Foot Way (2/5)

Narrowest Five Foot Way (2/5)

Narrowest Five Foot Way (3/5)

Narrowest Five Foot Way (3/5)

Narrowest Five Foot Way (4/5)

Narrowest Five Foot Way (4/5)

Narrowest Five Foot Way (5/5)

Narrowest Five Foot Way (5/5)

Rotan

Rotan

Gold Teeth

Gold Teeth

Annen gatekunst...

Annen gatekunst…

Gatekunst...?

Gatekunst…?

Gatekunst...?

Gatekunst…?

Tags: