Singapore – byer i byen

14. februar 2016 at 14:55

Singapore er, i likhet med Malaysia, et mangfoldig land. De fleste innbyggerne er av kinesisk bakgrunn (74%), indere (9%), malayer (13%). Det har da blitt til bydeler som Chinatown, Little India og Kampong Glam. I tillegg ligger Sentosa Island på sørsiden av byen som et populært utfluktssted og fornøyelsespark.

Chinatown er nok den mest iøynefallende bydelen. Trange gater, markeder, restauranter og de karakteristiske røde papirlandternene. Det er forberedelser til kinesisk nytt år da jeg besøkte Chinatown, og sikkert en grunn til ekstra aktivitet. Man går inn i apekattens år nå, hvilket kan sees på bildene. Det er figurer av apekatter overalt. Det er trangt i Chinatown, bodene og restaurantene tar opp plass på fortau og gater. Det er slik det skal være, men det tar tid å bevege seg gjennom gatene.

Little India har en helt annen atmosfære, og uttrykk. Det sies imidlertid at bydelen kan minne om Mumbai i helgene. Da jeg besøkte var det «normalt» med folk. Little India er mindre enn Chinatown, naturlig nok. Men utvalget av markeder og mat er tilstede også der.

Kampong Glam, (Kampung = landsby på malayisk, Glam er navn på et tre som engang vokste der), er litt fascinerende. Bydelen er ikke stor men straks man kommer inn i den blir trafikkstøyen byttet ut med fuglekvitter! Små gatetun og gågater gjør at man virkelig får landsbyfølelsen. Det eneste som avslører at det ikke er en egen landsby er de moderne høyhusene som rager i bakgrunnen. Den største moskeen i Singapore, Sultan Mosque, ligger her.

Sentosa Island er en av Singapores 63 øyer og ligger rett sør for byen. Øya er forbundet til Singapore by med både gangvei og monorail tog. Øya er for det meste en diger fornøyelsespark. Aktivitetstilbudet er overveldende og det tar nok ikke lange tiden å tømme lommeboka der… Helt på sørsiden ligger noen strender, og man får faktisk strandfølelsen bare en liten kjøretur fra byen kjerne.

Singapore er en variert og spennende by, foruten den moderne og fremtidsrettede nye delen av byen har de lokale og gamlere bydelene mye å by på. Se bildene fra de ulike delene av Singapore… og Sentosa Island.

Apekatten rår i apekattens år

Apekatten rår i apekattens år

Gatebilde fra Chinatown

Gatebilde fra Chinatown

Folkerikt om kvelden i Chinatown

Folkerikt om kvelden i Chinatown

Fra markedet i Chinatown

Fra markedet i Chinatown

Buddha Tooth Relic Temple, Chinatown

Buddha Tooth Relic Temple, Chinatown

Detalj fra Little India

Detalj fra Little India

Marked, Buffalo Road, Little India

Marked, Buffalo Road, Little India

Fargerike blomsterdekorasjoner på markedet i Little India

Fargerike blomsterdekorasjoner på markedet i Little India

Abdul Gafoor Moskeen, Little India

Abdul Gafoor Moskeen, Little India

Utvalget av mat er det ikke noe å si på

Utvalget av mat er det ikke noe å si på

Kampong Glam

Kampong Glam

Kampong Glam

Kampong Glam

Sultan , Kampong Glam

Sultan Moskeen, Kampong Glam

Gatetun Kampong Glam, høyhusene rager i bakgrunnen

Gatetun Kampong Glam, høyhusene rager i bakgrunnen

Sentosa Island

Sentosa Island

Taubane over til Sentosa

Taubane over til Sentosa

 

Løveparken, Monorail-toget midt i bildet

Løveparken, Monorail-toget midt i bildet

Gatetun Sentosa Island

Gatetun Sentosa Island

Universal Studios er lokalisert på Sentosa

Universal Studios er lokalisert på Sentosa

Bussen som bringer deg til stranda

Bussen som bringer deg til stranda

Strandidyll kort vei fra storbyen

Strandidyll kort vei fra storbyen