Three Pagodas Pass

5. mai 2015 at 10:00

På grensen til Myanmar, det er så langt vest som jeg kommer i denne provinsen. Egentlig er det ikke noen spesiell plass, men grenseovergangen her en veldig gammel overgang mellom Thailand og Myanmar og er beryktet for smugling og uroligheter fra gammelt av.

Grensen er nå stengt, det er kun Burmesiske arbeidere som kan reise inn i Thailand på jobb. På bildene kan man se inn i Myanmar. Bak pagodene ligger det noen butikker, grensen går rett bak disse. Det er det nærmeste jeg kommer Myanmar i denne omgangen.

På et av bildene vises ei jente med ansiktsmaling. Det er et tradisjonelt hvitt pulver som brukes. Litt usikker her, men jeg tror det er Mon-folket som har denne tradisjonen. Mange bruker dette som ansiktsmaling i form av mønster eller tegninger, etter det jeg har observert. Mon-folket kommer opprinnelig fra Myanmar.