Chiang Rai

13. juli 2015 at 12:57

Chiang Rai ligger lengre nord enn Chiang Mai og er en mye mindre by enn sistnevnte. Det er langt fra så mange turister som drar dit, og det er en veldig avslappet stemning i byen. Night Bazaar ligger midt i byen og er veldig koselig med mange spisemuligheter.

Også her tok jeg en dagstur ut i omegnen. Besøkte White Temple, Black House, Monkey Cave, Thailands nordligste by (Mae Sai) og Golden Triangle.

White Temple er veldig spesielt. Mens de fleste templene i Thailand er veldig gamle så ble dette påbegynt i 1997 og byggingen pågår fremdeles. Selve tempelet ser ut som et helt vanlig tempel bortsett fra at det er hvitt. Og der slutter da også likhetene. Mange av detaljene er surrealistiske og til dels groteske. Studer bildene godt. En annerledes opplevelse av tempel i Thailand. Tok ganske mange bilder der, så jeg har laget eget innlegg på det, direkte link her.

Black House vet jeg ikke så mye om, guiden var ganske sparsommelig med informasjon… Virket som et utemuseum med mange forskjellige bygninger.

Monkey Cave er egentlig Tempel Cave med apekatter. Grotta ligger noen hundre meters gåtur opp i fjellet. Det var veldig fredelig i grotta, vann dryppet fra taket og apekattene holdt på med sitt mens flaggermusene fløy omkring øverst under taket.

Mae Sai er Thailands nordligste by, grenseby mot Myanmar og for øvrig et stort marked. Been there – done that! Legg spesielt merke til capsen jeg fant der…

Golden Triangle er viden kjent for sin opiumsproduksjon og smugling. Ligger akkurat der Thailand, Myanmar og Laos møtes. Kun Mekong-elva skiller landene. Området har en voldsom og tragisk historie bak seg på grunn av overnevnte.

White Temple

White Temple

Black house

Black house

Fra markedet i Mae Sai

Fra markedet i Mae Sai

Hmmm... hvor kommer denne fra...?

Hmmm… hvor kommer denne fra…?

Golden Triangle

Golden Triangle

Myanmar, Laos og Thailand

Myanmar, Laos og Thailand