White Temple – Chiang Rai

13. juli 2015 at 12:58

White Temple eller Wat Rong Khun er ikke av de eldste templene i Thailand, derimot et av de nyeste. Tempelet ble åpnet i 1997 og fremdeles pågår byggingen. Tempelet er ulikt alt annet jeg har vært borti. For det første er tempelet helt hvitt, som navnet indikerer. Noe av detaljene er til dels groteske og surrealistiske. Et «romvesen» på yttersiden av tempelet er et eksempel.

Inne i tempelet var det ikke tillatt å ta bilder, men sjekk denne linken for noen detaljer. Her er detaljerte malerier med blanding av historie og science fiction. Star Wars og Elvis, superhelter og 9/11 i en merkelig og bisarre blanding…

På noen av bildene kan dere se reparasjon av klokketårnet. Det ble skadet av et kraftig jordskjelv i 2014.

Sjekk ut bildene, det er uansett et veldig vakkert tempel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA