Med elvebåt på Mekong

14. juli 2015 at 09:15

Jeg tok turen fra Huay Xai (Hoksay) til Luang Prabang i Laos. Huay Xai er grenseby mot Thailand og starten på turen. Denne tar to dager, med stopp og overnatting i Pak Beng. Selve båtturen tar 14-16 timer, avhengig av vannføringen i elva.

Mekong er ei stor elv som flyter med rimelig god hastighet. Enkelte plasser er den bred og ganske så stilleflytende, andre steder er den smalere og villere.

Det er en reise i et vakkert landskap hvor man kan observere dagliglivet langs elva. Fiskeren som setter garn, vannbøfler, elefanter, barn som leker og bader, små avsidesliggende landsbyer, båten som stopper og tar på og setter av passasjerer.

Til tross for at jeg brukte to dager om bord i båten, så var dette en flott opplevelse. Leser litt, tar noen bilder, lytter til musikk, tenker å kjøpe en øl, kjøper en øl, drikker en øl. Plutselig er man der. En vakker opplevelse.

Klar for avreise

Klar for avreise

Pak Beng

Pak Beng

En fisker med dagens fangst...

En fisker med dagens fangst…

Tags: