Luang Prabang

14. juli 2015 at 09:37

Luang Prabang er satt på UNESCOs verdensarvliste for sin enestående blanding av tradisjonell og kolonial arkitektur.

Jeg oppholdt meg mest i den gamle og mest ærverdige delen av byen. Jeg må medgi at det er en meget vakker plass, alt er velholdt og ordentlig. Det er ikke noe villfaren utbygging så vidt jeg kunne se. Byen mangler etter min mening et eget sentrum, selv om noen av gatene bydde på litt mer aktivitet med markeder etc.

Den franske arven vises ennå i form av fremragende bakerier. Her finner man pariserloff, baguetter, wienerbrød og mye annet godsaker av ypperste kvalitet.

Imidlertid føler jeg det er noe som ligger under overflaten og som forblir usagt…

Hvis jeg skulle tippe, så ville jeg si at 60% av byggene i gamlebyen er forbeholdt overnattingssteder. Deretter konkurrerer barer, restauranter, butikker og massasjesteder om de resterende bygningene. Hvor har det lokale blitt av?

Elvepromenaden langs Mekong er vakker, men stort sett privatisert av restauranter og kaféer. Likevel er det vakkert å sitte og spise samtidig som man ser lysene speiler seg i Mekong-elva.

Så når jeg virkelig fikk et innblikk i byen så er dette en gedigen turistmaskin, bare med en annen «innpakning». Jeg ikke være negativ, byen er utrolig vakker. Det er en avslappet stemning og det er ryddig og rent over alt. Så skal du den veien, så vil jeg absolutt anbefale et besøk. Men kanskje ikke legge hele ferien dit.

Ferske bakervarer hver dag...

Ferske bakervarer hver dag…

Midlertidig bro over elva Nam Khan

Midlertidig bro over elva Nam Khan

Elva Nam Khan og Mekong

Elva Nam Khan og Mekong

Elvepromenaden ved Mekong

Elvepromenaden ved Mekong

Tags: