Don Det – øyhopping i Laos

15. juli 2015 at 07:30

Siste stoppested i Laos.

Don Det er en del av Si Phan Don, som betyr 4000 islands. Det er et område helt sør i Laos hvor Mekong-elva utvider seg og blir opp til 14 km. bred. Dette området er fyllt av små og store øyer, derav navnet. Don Det er en av de mest populære øyene å besøke.

Jeg leide sykkel og dro på sykkeltur til naboøya Don Khon. Det er ikke biler og knapt nok veier her. Enkelte plasser er det bare et tråkk, dårlige kart og lite skilting. Et par bomturer som gjorde turen noen kilometer lengre enn nødvendig, men det er slikt man må regne med. Sol og en avkjølende bris gjorde det til en fin tur.

Jeg besøkte Li Phi som er det største fossefallet på Don Khon, og klarte også å finne det mindre Khon Pa Soi etter litt bomnavigering i jungelen! Det er også en strand på øya, flott strand, men bading var forbudt på grunn av stor vannføring og mye strøm.

En fin dag på sykkelsetet gjennom jungel og gjørme, over rismarker og enger.

Den lokale ferga

Den lokale ferga

Tags: